YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din hjälp för att förenkla myndighetskontakterna och bygga upp ett systematiskt arbete för miljö & kvalitet i verksamheten

 

 

 

 

Om AG E&Q Consulting - miljö- och kvalitetskonsulten Anna

 

Miljöintresset kommer naturligt hemifrån. Att ta tillvara på det man har och uppskatta naturen i det lilla ger stor energi och kraft.

 

Att inte skräpa ner i naturen är en självklarhet kan man tycka, men att lära sig uppskatta naturen och förstå och lära sig av den är något ännu större.

 

I tioårsåldern kunde jag vakna i en varm sovsäck i ett tält någonstans i skogen tillsammans med andra lika galna människor som uppskattar naturens enkelhet i minusgrader och snö. Jag dricker varm chokladmjölk framför brasan, packar ihop och tar på skidorna och ryggsäcken och följer med de andra tillbaka i skidspåren som vi gjorde dagen innan.

 

När jag på 90-talet blev erbjuden att delta i ett projekt som Miljöinformatör tvekade jag inte, när jag innan projektet var slut blev tillfrågad om jag ville påbörja en anställning på en forskningsstation som arbetade med luftföroreningar var valet heller inte svårt. Där fick jag intresse av att vidareutbilda mig inom miljöområdet och provade det som fanns i närmaste stad Växjö. Efter några års praktisk och teoretisk erfarenhet rikare tog jag ett större kliv och satte mig på tåget upp till Umeå för en magisterutbildning inom Miljö- och hälsoskydd.

 

Det började med sopsortering och kompostering på 90-talet, vidare som assistent till forskare, informatör på renhållningsbolag, gjort D-uppsats om framtidens avfallshantering och så hamnade jag inom tillsynsområdet för bl a avfallshantering. Därefter som kvalitets- och miljöansvarig inom tillverkningsindustrin med ständiga förbättringar som fokus och bl a regelbunden kontakt med avfallsbolag om företagets avfallshantering till att idag minska på miljögifterna i avloppsslammet som sen går tillbaka som gödning till jordbruksmarken för ny odling.

 

Företaget startades i april 2009 av Anna Gilius (fd Andersson) och ligger i Alvesta, mitt i Småland.

 

Arbetserfarenhet:

 

  • Anställning inom tillverkningsindustrin som Kvalitets- och Miljöchef.
  • Handläggning på kommunal nivå inom områdena Miljöskydd, Hälsoskydd, Livsmedel samt Djurskydd. Kvalitetsansvarig på miljökontor.

 

Utbildningar/ Kurser:

  • Svenskt Vattens utbildning om Certifiering av avloppsslam.
  • Internrevisor för ISO 9001 och ISO 14001.
  • Systematiskt brandskyddsarbete, steg 1 och 2.
  • Nya livsmedelslagstiftningen, del 2.
  • Fem års universitetsstudier; 40 p Miljövetenskap från Växjö Universitet samt magisterexamen 160 p Miljö- och hälsoskydd från Umeå Universitet.D-uppsatsen handlade om framtidens avfallshantering och samarbetsorganet DalaAvfall.

 

 

 

 

 

 

 

Anna Gilius Environmental & Quality Consulting

Mäster Osbecks väg 4, 342 34 ALVESTA,

Tfn: 070-686 00 68, E-post:info@ageqc.se, Hemsida:www.ageqc.se

Org. nr: 741024-2726, Bankgiro: 412-0424